Masterclasses bierfestival: de 24uurs van Maastricht 2022.
We verzorgen in het theater van het Pesthuyspodium een 3-tal leuke, leerzame en interessante Masterclasses met bier.
Iedere Masterclass duurt zo’n 1.5 uur. Het Pesthuyspodium is direct gelegen tegenover de mooie historische Helpoort naast D’n Hiemel.

1: Masterclass “Foodparing Bier & Kaas” (Kosten 19,50 Euro per persoon).

Foodpairing is een innovatieve manier om smaken met elkaar te combineren.
Producten passen goed bij elkaar als ze belangrijke smaakkenmerken met elkaar gemeen hebben.
Foodpairing is gebaseerd op wetenschappelijke analyses.
Wij willen mensen natuurlijk vooral wijzen op de mooie smaakcombinaties die er met bier mogelijk zijn.
De meeste mensen denken bij Foodpairing aan wijn & spijs. Als echte bierliefhebbers denken wij natuurlijk aan bier & spijs!
Er zijn vele mogelijkheden en we demonstreren graag een Masterclass “Foodparing Bier & Kaas”.
Tijdens de Masterclass Pairen we een leuke bierproeverij van 4 bieren met kaas.
Uiteraard wordt hier dieper ingegaan op de gekozen smaakcombinaties en op het Foodpairing in zijn algemeen.
Er bestaan 4 kaasfamilies; Witschimmelkazen, Roodbacterie kazen, (Half)harde Kazen en Blauwschimmelkazen
en deze komen alle 4 aan bod in deze Masterclass.
De Masterclasseses worden verzorgd door een van onze biersommeliers
en door een van de kaasmeesters van De Kaasbar (https://www.dekaasbar.nl/) in Maastricht.
De Masterclasses “Foodparing Bier & Kaas” vinden plaats op de volgende tijdstippen:
Vrijdag 24 juni Masterclass “Foodparing Bier & Kaas” om 15.00 uur en
Zaterdag 25 juni Masterclass “Foodparing Bier & Kaas” om 15.00 uur.
**
**
2: Masterclass “Brouwerij ‘T Verzet & de Dolle Brouwers” (Kosten 16,50 Euro per persoon).

In deze Masterclass gaan jullie 4 mooie specials drinken van Brouwerij ‘T Verzet uit België en de Dolle Brouwers eveneens uit België.
De Dolle Brouwers uit Essen timmert al sinds 1980 aan de weg en behoord tot op de dag van vandaag als één van Belgisch beste brouwerijen!
Het Verzet heeft in 2015 al eens op het festival gestaan. Toen nog als kleine beginnende brouwerij.
Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot één van de beste brouwerijen van Vlaams Oud Bruin!
De Masterclasses worden verzorgd door gediplomeerd Biersommelier Luc van der Ven van Pinteleren, https://pinteleren.nl/
Luc van der Ven is officieel erkend internationaal biersommelier. Om deze titel te bereiken heeft hij met succes
de StiBON bieropleiding afgerond met aansluitend het examen tot biersommelier in Oostenrijk.
De Masterclasses “Brouwerij ‘T Verzet & de Dolle Brouwers” vinden plaats op de volgende tijdstippen:
Vrijdag 24 juni Masterclass “Brouwerij ‘T Verzet & de Dolle Brouwers” om 17.00 uur en
Zaterdag 25 juni Masterclass “Brouwerij ‘T Verzet & de Dolle Brouwers” om 17.00 uur.
**
**
3: Masterclass “Foodpairing Bier & Chocolade” (Kosten 17,50 Euro per persoon).

De meeste mensen denken bij Foodpairing aan wijn & spijs. Als echte bierliefhebbers denken wij natuurlijk aan bier & spijs!
Er zijn vele mogelijkheden en we demonstreren graag een Masterclass “Foodpairing Bier & Chocolade”!
De duur van deze Masterclass bedraagt zo’n 1.5 uur en zal plaatsvinden binnen bij het Pesthuyspodium.
Tijdens deze Masterclass Pairen we een leuke bierproeverij van 3 verschillende bieren met verschillende chocolade(desserts).
Bijvoorbeeld witte chocolade met passievrucht, melkchocolade mousse en pure chocolade samen.
Uiteraard wordt dieper ingegaan op de gekozen smaakcombinaties en op het Foodpairen van bier met chocolade.
Een van de aspecten die ook zeker naar voren zullen komen is het effect van verschillende chocolade op de smaak en karakter van bier.
Wist je dat het beter is om niet te kauwen op chocolade. Je kunt de smaak veel beter proeven als je de chocolade laat smelten.
Vervolgens neem je een slok bier en je kunt verrassende smaakcombinaties ontdekken.
De Masterclasses “Foodpairing “Bier & Chocolade” worden verzorgd door een van onze eigen biersommeliers
en door gediplomeerd Biersommelier Martijn Broeders van Brouwerij Dilewyns.
De Masterclasses “Foodpairing Bier & Chocolade” vinden plaats op de volgende tijdstippen:
Vrijdag 24 juni Masterclass “Foodpairing Bier & Chocolade” om 19.00 uur en
Zaterdag 25 juni Masterclass “Foodpairing Bier & Chocolade” om 19.00 uur.
**
**
Wil je meedoen aan een van deze Masterclasses? Boek dan nu een E-ticket in de voorverkoop.
De voorverkoop loopt tot 16.00 uur op donderdag 23 juni 2022.
Afhankelijk van de beschikbaarheid worden er ook tickets verkocht aan de dagkassa’s.
Boek HIER je E-ticket voor een van de Masterclasses!

Boek je E-ticket, print het uit en meld je met je E-ticket bij het Pesthuyspodium.
Het is wenselijk dat je dat zo’n 10 minuten voor aanvang van de Masterclass doet zodat deze op tijd kan beginnen.
Let op: Een Ticket voor de Masterclass geeft alleen toegang tot de geboekte Masterclass in het Pesthuyspodium.
Voor toegang tot het festivalterrein kun je terecht bij de dagkassa’s of via de aankoop van een startpakket in de voorverkoop.
Boek HIER jouw startpakket!
Voor meer informatie omtrent de verschillende Masterclasses en ons bierfestival
neem gerust contact met ons op via 06-53326266 of stuur een E-mail naar limburg@pint.nl
Tot de 24uurs!!
No Comments
Sorry, the comment form is closed at this time.